Kosten

De totale kosten van een rijopleiding hangt van meerdere factoren af. Je aanleg, je inzet en je vlotheid van leren en het toepassen ervan. Een beetje ervaring met een ander voertuig doet ook veel. Maar in het verkeer moet de automobilist de meeste fouten van anderen oplossen. Er wordt dus veel van jou verwacht op het CBR rijexamen.

Kosten losse rijles

Een rijles duurt 60 minuten. Er kan voor de rijles betaald worden via een betaalverzoek van de instructrice of instructeur. 

Losse rijles

€ 60,-

Kosten theorie leren

Je kunt leren via boeken of een online cursus volgen. De kosten hiervoor kun je direct bij de uitgever betalen. Wil je graag een dagcursus volgen kunnen wij je advies geven in de auto.

Online theorie

€ 49,95 

Theorie boeken

€ 27,50

Proefexamens oefenen

€ 1,49

Dagcursus

vanaf € 99,-

(vraag advies in de auto)

Kosten theorie examen

Wij adviseren iedereen het theorie-examen zelf aan te vragen bij het CBR. Dit is toegestaan en bespaard je administratie kosten van de rijschool. 

Theorie examen 2024

€ 48,-

Theorie examen extra tijd 2024

€ 61,-

Theorie examen individueel begeleid 2024

€ 111,50

Gezondheidsverklaring

De gezondheidsverklaring (voorheen Eigen verklaring) zijn een aantal vragen over je gezondheid. Door deze verklaring in te vullen kan het CBR beoordelen of je gezond genoeg bent om deel te nemen aan het verkeer. Deze is verplicht, brengt kosten met zich mee, en is 3 jaar geldig. Het aanvragen en de kosten kun je direct bij het CBR betalen. 

Gezondsheidsverklaring (voorheen eigenverklaring)

€ 44,50

Kosten lespakketten

Het voordeel van een lespakket is dat je een leuke korting krijgt op de lesprijs en dat je direct je tussentijdse toets en rijexamen bij elkaar spaart. Deze zitten namelijk in het pakket. Wij kennen 3 pakketten inclusief tussentijdse toets en een praktijkexamen.

Pakket 25

25 rijlessen + tussentijdse toets + rijexamen

€ 2040,00

Pakket 30

30 rijlessen + tussentijdse toets + rijexamen

€ 2335,00

Pakket 35

35 rijlessen + tussentijdse toets + rijexamen

€ 2630,00

Gespreid betalen

Als je wilt kun je ook gespreid betalen. In de pakketten zitten je tussentijdse toets en je rijexamen. Je hebt als voordeel dat de pakketkorting krijgt en in kleinere stukken kunt betalen. Hoe meer lessen in het pakket, hoe langer je de tijd hebt om te betalen. Hierdoor blijven de termijn bedragen vrijwel hetzelfde, ook als je een groter pakket kiest. Bij dit pakket gaan er uit van 1 rijles in de week.

Pakket 25

6 termijnen

€ 340,00

Pakket 30

7 termijnen

€ 333.57

Pakket 35

8 termijnen

€ 328,75

Pauzeren of stoppen

Je kunt altijd een korte pauze nemen of stoppen. De termijnen pauzeren of stoppen dan ook. Bij stoppen wordt het betaalde bedrag verrekend met afgenomen diensten en terugbetaald.

Kosten rijexamen

In deze kosten zijn de CBR kosten, reserveringskosten en 2 uur (les)tijd inbegrepen. Om examen te mogen doen moet je een  goed bevonden gezondheidsverklaring hebben en je theorie certificaat. 

Rijexamen

€ 282,50

Herexamen

€ 282,50

Alle prijzen op de website zijn inclusief BTW en onder voorbehoud.